Werkplein Beuningen

Het Werkplein is gevestigd in een lokaal in basisschool Klavervier. Het is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van alle scholen die op de middelbare school naar het praktijkonderwijs of het VMBO-basis gaan.

Ze kunnen op het Werkplein met hun handen werken en hun creativiteit kwijt. Ze leren verschillende materialen, technieken en gereedschappen kennen. Dit kan variƫren van houtbewerken, naaien op de naaimachine tot iets bakken of een vlog maken. Het is belangrijk dat de leerlingen mogen doen waar ze goed in zijn en dat ze daar plezier in hebben. Ze krijgen de mogelijkheid om hun talenten te laten zien, waardoor ze groeien en meer zelfvertrouwen krijgen. De kleine groepen, de ontspannen sfeer en alle mogelijkheden zorgen ervoor dat het Werkplein een mooie waardevolle plek is geworden.

Er wordt per school door de leerkrachten en de intern begeleiders gekeken voor welke leerlingen het Werkplein een toevoeging zou kunnen zijn. Deze leerlingen en hun ouders/verzorgers krijgen informatie en een korte film met een impressie van het Werkplein om daarna samen na te denken of het bij ze past.

Natuurlijk is er altijd ruimte om vragen te stellen of om een afspraak te maken op het Werkplein met Petra Terburg, vakleerkracht handenarbeid/techniek die de leerlingen begeleidt.

 

Share This