Sollicitatieprocedure

 Procedure 

Je verstuurt jouw sollicitatie op de wijze die vermeld staat in de vacature. Jouw gegevens komen dan automatisch terecht in een beveiligde database waar alleen onze HRM-medewerkers toegang toe hebben. De HRM-medewerkers beoordelen in eerste instantie of jouw sollicitatie in aanmerking komt voor een verdere sollicitatieprocedure. Wanneer jij door deze eerste selectie komt, worden jouw gegevens gedeeld met de betreffende bovenschoolse benoemingsadviescommissie die beter kan beoordelen of jij inhoudelijk geschikt bent voor de functie.

Hierna volgt mogelijk een uitnodiging voor een gesprek. Dit eerste gesprek zal met de bovenschoolse benoemingsadviescommissie zijn. Deze commissie gaat in gesprek met jou om te kijken of jij past bij onze organisatie en de organisatie bij jou. Dit betekent dat zij niet meteen inhoudelijk in zullen gaan op de vacature waar je op gesolliciteerd hebt, maar eerst een beeld willen krijgen van jou als leraar/collega. Bij gebleken geschiktheid zul je voorgesteld worden aan de benoemingsadviescommissie van de school.

 

Bewaartermijn 

Wanneer je niet geselecteerd bent, ontvang je hierover binnen zes weken na je sollicitatie van ons een bericht. Hierna verwijderen we jouw documenten en gegevens.

Soms willen we de data van een sollicitant graag langer bewaren, bijvoorbeeld wanneer we niet direct een plaats voor je hebben, maar in de (nabije) toekomst mogelijk wel. We zullen voor het bewaren van je gegevens altijd om toestemming vragen. De maximale bewaartermijn bedraagt dan 12 maanden.

Voorwaarden 

Wanneer je bij ons solliciteert, geef je daarmee toestemming om bovenstaande procedure te volgen. De gegevens die je ons toestuurt, gebruiken we voor niets anders dan voor een goed verloop van de sollicitatieprocedure en delen we niet met derden zonder hier eerst jouw nadrukkelijke toestemming voor te vragen.

Privacy bij sollicitatie

Wanneer je bij ons solliciteert, geef je ons toegang tot jouw persoonsgegevens. We vragen je bijvoorbeeld om jouw cv met daarin persoonsgegevens, werkervaring en vaardigheden en om een motivatiebrief waarin je iets meer over jezelf vertelt en over je motivatie voor de functie waarvoor je solliciteert. We vragen deze gegevens van je om goed te kunnen beoordelen of je geschikt bent voor de betreffende functie. We vinden het belangrijk om zorgvuldig met deze documenten om te gaan en leggen je graag uit waarvoor we jouw gegevens gebruiken, wie jouw data te zien krijgen, waar we jouw documenten opslaan en hoe lang we jouw gegevens bewaren.

 

 

Share This