Pax Druten timmert schoolbieb voor basisschool: ‘Kinderen nemen steeds minder een boek op schoot’

Veel leerlingen op De Appelhof zijn niet erg gemotiveerd om te lezen en krijgen ook thuis weinig voorgelezen, stelt de basisschool. Hierdoor neemt de leesvaardigheid van leerlingen af. Dat is overigens een landelijke trend.

Veel jongeren dreigen als laaggeletterden het onderwijs te verlaten. Om dat te voorkomen wil de gemeente geld in dit project stoppen, het maakt het tot een project dat boven het lokale niveau uitstijgt.

Niet alleen leerlingen van De Appelhof worden gestimuleerd of zich te laten voorlezen door hun ouders, ook de peuters van de peuteropvang van Kion kunnen ervan profiteren met boekjes voor de allerkleinsten. ,,Kion is ook partner in het project”, zegt Marja Derks, directeur van De Appelhof. De Appelhofleerlingen denken samen met Pax-leerlingen over hoe hun bieb eruit moet komen te zien en beslissen mee welk ontwerp het uiteindelijk gaat worden.

Je vindt het volledige artikel middels onderstaande link:

Pax Druten timmert schoolbieb voor basisschool: ‘Kinderen nemen steeds minder een boek op schoot’ | Maas en Waal | gelderlander.nl

 

 

Share This