Vacatures

Afstandsonderwijs voor leraren

Op deze pagina vind je allerlei ideeën en werkvormen die je kunt gebruiken bij het vormgeven aan afstandsonderwijs.

Informatie van APS IT Diensten over Teams

Nieuwe handleidingen en meer praktische informatie
Op de pagina over lesgeven op afstand staan onder andere de volgende praktische handleidingen:

Informatie afstandsonderwijs BCO 

Hoe bied je leerlingen didactisch krachtige leeractiviteiten en zorg je er voor dat die ook echt uitgevoerd worden? En hoe onderhoud je het contact met de groep. De adviseurs van BCO delen een aantal gedachten en tips. Lees ze hier.

Tip voor scholen

Er zijn verschillende leerkrachten die een lespakket / toolkit voor thuis hebben samengesteld. Een kleuterleerkracht heeft bijvoorbeeld een pakket gemaakt over het thema ‘Lente’ met een werkboekje op niveau, een boekje met kleurplaten, kleurpotloden, schrijfpatronen, een lijst met educatieve filmpjes en een potje met aarde en zaadjes.

Edualdo

Edualdo is dé plek waar leraren kennis en ervaring uitwisselen. Stel jouw vragen op Edualdo en leraren uit het hele land denken met je mee. Beantwoord de vragen van andere leraren en help zo je collega’s verder. Volg vakken en thema’s en krijg informatie, tips en adviezen die voor jou interessant zijn. Naar Edualdo.

Suggesties van anderen

Checklist ‘leren op afstand in het PO’​

We hebben ondertussen veel digitale mogelijkheden voor afstandsleren mogelijk te maken. Maar leren op afstand organiseren vraagt erg veel meer dan een aantal technologische faciliteiten. Onder de link vind je een checklist die helpt om schoolteams in dialoog te laten gaan om leren op afstand te organiseren binnen hun specifieke context (technische mogelijkheden, wensen). Lees hier meer.

Share This